Польща розпочала будівництво електронного паркану на кордоні з РФ

Торік було встановлено паркан із колючого дроту протяжністю понад 100 кілометрів. Вся ділянка сухопутного кордону Польщі з Калінінградською областю РФ становить 198 кілометрів

Польща розпочала будівництво електронного паркану на своєму сухопутному кордоні з Калінінградською областю Росії для відстеження та протидії незаконній діяльності, заявив у вівторок міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

Як передає агенція Associated Press, паркан буде оснащений камерами цілодобового спостереження та датчиками руху, матиме протяжність 210 кілометрів і має бути завершений восени.

«У нас буде повний моніторинг кордону з Росією», – заявив Маріуш Камінський.

«Польське радіо» уточнює, що рішення про посилення цієї ділянки кордону ухвалили кілька місяців тому і пов’язане воно з агресивною політикою Росії.

Торік Польща, яка є членом ЄС, збудувала стіну на кордоні з Білоруссю, союзником Росії, щоб зупинити масовий нелегальний потік мігрантів. Варшава заявила, що переходи були організовані білоруською та російською владою для дестабілізації Польщі та решти країн ЄС.

У лютому Польща виставила протитанкові загородження на дорогах, що ведуть до прикордонних переходів із Калінінградом. Торік там було розміщено паркан із колючого дроту протяжністю понад 100 кілометрів. Вся ділянка сухопутного кордону з Калінінградською областю РФ становить 198 кілометрів.

Східні кордони Польщі з Росією та Білоруссю є також є зовнішніми кордонами ЄС. Польща особливо гостро відчуває загрозу повномасштабного вторгнення РФ в Україну та рішуче підтримує Київ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вісь Київ-Варшава»: тандем Польщі та України як основа нової європейської системи безпеки