Польські фермери висипали зерно з українських фур на кордоні – поліція почала розслідування

Протест польських фермерів. Пултуск, Польща, 24 січня 2024 року

Польські фермери висипали зерно з українських фур прямо на проїжджу частину, місцева поліція вже розпочала розслідування інциденту.

У поліції Хелму кажуть, що фермери, які протестували неподалік від пункту пропуску в Дорогуську, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно прямо на дорогу.

«Після оформлення документів до Польщі в’їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пропустили транспорт і в якийсь момент відкрили причепи, через що зерно частково висипалося на дорогу. Водії повернули назад у бік України», – поінформувала Ева Чиж із головного управління міської поліції Хелма.

За її словами, бійок та інших небезпечних ситуацій не було.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: П’ять країн ЄС закликають повернути мита на українське зерно

«Ми здійснюємо перевірку, встановлюємо дані осіб, які брали участь в інциденті, опитуємо свідків», – сказала правоохоронниця.

Поліціянти кажуть, що наразі з’ясовують деталі події та вилучають докази на місці. Матеріали буде направлено до прокуратури для кримінальної та правової експертизи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тракторний протест: польські фермери виїхали на дороги по всій країні

Раніше Державна прикордонна служба повідомила про ускладнений рух на трьох пунктах пропуску – «Медика – Шегині», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ-Ягодин» через протест польських фермерів.

Напередодні посол України в Польщі Василь Зварич розповів, що польська сторона запевнила: повністю рух не блокуватимуть, зокрема, гуманітарні вантажі мають пропускати безперешкодно.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти Європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «У чергах близько тисячі вантажівок»: ДПСУ щодо ситуації на кордоні з Україною