Польща заявила про рекордний наплив нелегальних мігрантів з Білорусі

Від 2 вересня у прикордонній зоні польських Підляської й Любельської областей запроваджений надзвичайний стан

Прикордонна служба Польщі за минулу добу зафіксувала 473 спроби незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі. Як передає «Польське радіо», з початку вересня прикордонники країни зафіксували майже 6 тисяч спроб незаконного перетину кордону.

Згідно з повідомленням, із 2 вересня в прикордонній зоні з Білоруссю діє надзвичайний стан, запроваджений на 30 днів. Він може бути продовжений іще на 60 днів.

Президент Польщі Анджей Дуда провів консультації з представниками Бюро національної безпеки, уряду та служб та повідомив, що підтримує пропозицію уряду про продовження надзвичайного стану та подасть цю пропозицію до Сейму.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Польські прикордонники заявляють про смерть четвертого мігранта на кордоні з Білоруссю за останні дні

Раніше президент Польщі Анжей Дуда заявив про міграційну кризу на кордоні з Білоруссю. За його словами, Польщі доводиться платити ціну за підтримку, яку вона надає білоруським громадянам в останні місяці. За його словами, відповіддю білоруської влади на цю допомогу «була небачена гібридна атака на кордоні Польщі, Латвії і Литви – трьох країн на східному фланзі НАТО і ЄС».

Білорусь продовжує чинити тиск на сусідні країни ЄС через потік мігрантів. Литва, Латвія та Польща запровадили надзвичайний стан у прилеглих до Білорусі регіонах.