Поліція затримала 48-річну жительку Львова, яка вчинила наругу над могилами українських Героїв на Личаківському цвинтарі

Про мотиви вчинення цього злочину силовики не повідомляють.

Правоохоронці встановили особу людини, яка у ніч на 20 жовтня розкидала квіти і лампадки на 39 могилах українських воїнів, політв’язнів радянського періоду і волонтерів на полі Почесних поховань №76 Личаківського цвинтаря. Нею виявилась 48-річна жителька Львова.

Як інформує Нацполіція у Львівській області, вивчивши записи камер відеоспостереження, провівши пошукові заходи поліцейські спільно з співробітниками управління Служби безпеки України у Львівській області встановили, що до вчинення наруги над могилами Героїв причетна жінка віком 48 років.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання ‒ обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Про мотиви вчинення цього злочину силовики не повідомляють. З неофіційних джерел Радіо Свобода стало відомо, що людина може мати психічні розлади, тому будуть проводитись відповідні заходи.