Подоляк: переговори важкі, але «вже без будь-яких обов’язкових ультиматумів»

Переговори української і російської делегацій відбулися 28 лютого на українсько-білоруському кордоні

Переговори української і російської делегацій, які відбулися 28 лютого на українсько-білоруському кордоні, були важкими, повідомив антикризовий радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, який є одним з учасників цієї зустрічі.

«Переговори важкі. Щоправда, вже без будь-яких обов’язкових ультиматумів. Російська сторона, на жаль, все ще вкрай необ’єктивно дивиться на запущені нею руйнівні процеси», – написав Подоляк у твітері.

Раніше в Офісі президента України повідомили, що українська і російська делегації, які зустрілися в районі українсько-білоруського кордону, провели перший раунд переговорів «із метою знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Київ: КМДА попередила про загрозу ракетного удару, Держспецзв’язку оприлюднило відео вибуху

«Сторони детально обговорили низку ключових тем, щодо яких вони мають перспективи знаходження взаємоприйнятних рішень. Ухвалене рішення негайно вийти на додаткові консультації у столицях держав. Після чого найближчим часом має відбутися другий раунд переговорів української та російської сторін», – йдеться в повідомленні.

В офісі президента України Володимира Зеленського перед переговорами заявили, що Київ наполягатиме на негайному припинення вогню і виведенні російських військ з України.

Голова російської делегації Володимир Мединський казав, що розраховує досягти домовленості «якнайшвидше». При цьому російські вимоги не називаються.

Зустріч відбулася у той час, як Москва зіткнулася зі впливом економічних санкцій Заходу через своє неспровоковане вторгнення в Україну і на тлі повідомлень про те, що міста Харків і Чернігів зазнали інтенсивного обстрілу з боку російських військ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Всі чотири атомні електростанції перебувають під контролем України та працюють у штатному режимі – уряд