ЗМІ: у Південній Кореї обговорюють ймовірність направлення до України «спостережної місії»

«Ми будемо уважно стежити за діями Росії і Північної Кореї, і ми зможемо розглянути різні альтернативи відповідно до цього»

Південнокорейський уряд може переглянути підтримку України, зокрема щодо надання летальної зброї і направлення персоналу, залежно від ситуації в Україні. Про це пишуть місцеві медіа з посиланням на брифінг речника Міністерства національної оборони Чон Хе Гю та власні джерела.

«В цілому, ми будемо тримати наші можливості відкритими і розглядати те, що необхідно», – заявив речник, відповідаючи на питання про те, які подальші заходи можуть бути вжиті у звʼязку з розгортанням північнокорейських військ в Україні.

«Ми будемо уважно стежити за діями Росії і Північної Кореї, і ми зможемо розглянути різні альтернативи відповідно до цього», – сказав він.

Уряд Південної Кореї, пише видання News1.kr, розглядає можливість надання Україні 155-мм артилерійських снарядів, а також направлення в Україну військового персоналу.

Ідея направлення «спостережної місії» в Україну обговорюється у Південній Кореї, якщо будуть підтверджені випадки участі північнокорейських військових у війні проти України, вказано у матеріалі. Військовослужбовці, яких, ймовірно, можуть відправити в Україну, можуть мати завдання брати участь в інтервʼю з полоненими північнокорейськими солдатами, надавати їм перекладачів і супроводжувати їх у разі, якщо вони захочуть повернутися додому.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Якщо і підуть, то здадуться в полон»: експерти про те, чи відправлять на війну проти України військових КНДР?

Раніше Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

14 жовтня Зеленський заявив, що КНДР «фактично входить у війну». Він також сказав, що Північна Корея не просто передає зброю Росії, а фактично відправляє своїх громадян воювати в Україну в російських військах.

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини».

18 жовтня генеральний секретар НАТО Марк Рютте повідомив, що альянс не може підтвердити повідомлення, що північні корейці активно залучені як солдати у війні Росії проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сеул висловив протест послу Росії через залучення військових КНДР до війни проти України