Правоохоронці відкрили майже 200 проваджень через підпали автівок військових – Офіс генпрокурора

Від початку року правоохоронні органи зафіксували 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів

Правоохоронці відкрили 196 кримінальних проваджень через підпали автівок військових, 169 паліям повідомлено про підозру, повідомляють в Офісі генпрокурора.

«Є всі підстави стверджувати, що за замовленням підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів стоять ворожі спецслужби з метою розхитати внутрішню ситуацію в країні, особливо у прифронтових регіонах», – розповіла 20 вересня речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

За її словами, куратори шукають виконавців через Телеграм-канали, за підпали пропонують від 700 до 3 тис. доларів.

Від початку року правоохоронні органи зафіксували 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів, загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

Читайте також: Жоден із паліїв військових авто не отримав від замовників обіцяних грошей – поліція

На початку серпня начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський розповів в ефірі телемарафону, що українські правоохоронні органи розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб, підозрюваних у скоєнні цих злочинів. За його словами, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.