Речник Путіна підтвердив «небажання Росії вести переговори на інших умовах, окрім капітуляції України» – ISW

Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков

Кремль продовжує публічно демонструвати свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави, пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Вони нагадують, що президент України Володимир Зеленський підтвердив запрошення Росії на другий Саміт миру, але «Кремль не виявив ніякого інтересу до участі».

«22 вересня речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що «немає альтернативи» перемозі Росії в Україні, підтвердивши небажання Росії вести переговори на інших умовах, окрім капітуляції України. Пєсков також назвав НАТО і Захід «колективним ворогом». Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова нещодавно оголосила, що Росія не братиме участі в другому українському мирному саміті чи будь-яких «подібних самітах», – вказують експерти ISW.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія не братиме участі у другому саміті миру – МЗС РФ

Інститут вивчення війни зберіг свою оцінку, що «Кремль не зацікавлений у добросовісних мирних переговорах з України» та що «Кремль лише посилатиметься на концепцію «мирних планів» і «переговорів», щоб спонукати Захід тиснути на Україну, щоб вона пішла на превентивні поступки щодо суверенітету та територіальної цілісності».