Сирський про зустріч з Остіном: говорили про досягнення якщо не переваги, то паритету з РФ у зброї

Олександр Сирський та Рустем Умєров у ході розмови з Ллойдом Остіном зазначили про важливість системної та безперебійної підтримки України озброєнням та військовою технікою з боку союзників, насамперед США.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про «конструктивну та плідну зустріч» з міністром оборони США паном Ллойдом Остіном, яку він провів разом з міністром Рустемом Умєровим.

Як йдеться у повідомленні у його телеграмі, поінформували очільника Пентагону про стратегічну ситуацію на фронті та особливості розвитку оперативної обстановки на найбільш важких напрямках.

«В ході розмови зазначили про важливість системної та безперебійної підтримки Сил оборони України озброєнням та військовою технікою з боку союзників, насамперед США. У цьому контексті вкотре наголосили на необхідності досягнення якщо не переваги, то хоча б паритету з ворогом за номенклатурою основних зразків військової техніки та боєприпасів», – зазначив він.

Читайте також: Візит глави Пентагону до Києва: США передадуть боєприпаси, засоби ППО та інше

За словами Сирського, під час зустрічі детально обговорили питання щодо використання повного потенціалу окремих засобів ураження українських підрозділів, посилення спроможностей протиповітряної оборони та низку інших питань, які у перспективі матимуть ефект на театрі воєнних дій.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боєприпасний голод надовго: чому ЗСУ нічим поповнити запаси для артилерії?

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Києва 21 жовтня. Це його четвертий візит у статусі міністра в Україну.

Як цитує його преслужба Пентагону, безпека України є життєво важливою для підтримки миру та стабільності в усьому світі

«Війна Путіна загрожує європейській безпеці. Війна Путіна кидає виклик нашим союзникам по НАТО. Війна Путіна атакує наші спільні цінності. А війна Путіна – це фронтальний напад на заснований на правилах міжнародний порядок, який забезпечує безпеку всіх нас», – сказав він під час візиту до Києва.

Як зазначили в Міністерстві оборони США, від квітня 2022 року Остін майже щомісяця скликав Контактну групу з питань оборони України (формат «Рамштайн») – коаліцію з близько 50 країн з усього світу, які допомагають Україні боротися з російською агресією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський анонсував 800 млн доларів від США на виробництво дронів