Остін розповів про деталі нового пакету збройної допомоги США та зброю для України від інших країн

Ллойд Остін анонсував надання боєприпасів до РСЗВ, гаубиць, систем берегової охорони Harpoon, а також засобів зв’язку та оптичних приладів

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін у Брюсселі прокоментував новий пакет оборонної допомоги для України, раніше анонсований президентом Джо Байденом. Він розповів про нього детальніше на брифінгу після зустрічі у форматі «Рамштайн» 15 червня.

«(Пакет – ред.) включає в себе керовані боєприпаси до РСЗВ, 18 гаубиць М777 і тактичні автомобілі… а також 36 тисяч снарядів до 155-міліметрової зброї. Цей пакет також передбачає 650 мільйонів доларів фінансування для ініціативи з безпекової допомоги Україні», – сказав він.

Остін також анонсував надання ще двох систем берегової охорони Harpoon, а також засобів зв’язку та оптичних приладів.

Крім того, за його словами, кілька країн зробили «вагомі заяви» щодо надання зброї Україні. Інші зобов’язалися навчати українських військових.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генерал Марченко: якщо нададуть потрібне озброєння, контрнаступ може закінчитися до кінця літа

«Я хочу подякувати Німеччині, яка оголосила сьогодні, що надасть три реактивні системи залпового вогню і керовані снаряди для РСЗВ. Ми працюємо пліч-о-пліч з Великою Британією, і відтепер Німеччиною, над розвитком потенціалу України у веденні вогню на дальні відстані. Ці зусилля також включають роботу над передачею Сполученими Штатами Україні реактивних систем залпового вогню HIMARS», – додав голова Пентагону.

Він також подякував Словаччині, яка анонсувала передачу Україні гелікоптерів серії Mi, а також реактивних боєприпасів.

«Ми також обговорили важливі нові постачання артилерії з багатьох країн, у тому числі Канади, Польщі та Нідерландів. Це – ключові інвестиції в здатність України вести вогонь на дальні відстані, і вони зіграють ключову роль у зусиллях України над відбиттям російського штурму на Донбасі», – заявив він.

Раніше 15 червня президент США Джо Байден анонсував пакет оборонної допомоги Україні на 1 мільярд доларів.