ООН: число переміщених осіб усередині Гази сягнуло майже 200 тисяч

Авіація Ізраїлю завдає ударів по центрах керування угруповання «Хамас» у Смузі Гази

Гуманітарний офіс ООН заявив 10 жовтня, що майже 200 тисяч людей, або майже десята частина населення, залишили свої будинки в Газі з початку бойових дій і готові до браку води та електроенергії через блокаду. Про це повідомляє агенція Reuters.

«Переміщення різко зросло в Смузі Гази, охопивши понад 187 500 людей із суботи (7 жовтня – ред.). Більшість знаходять притулок у школах», — сказав речник Єнс Лаерке на брифінгу в Женеві, зазначивши, що число внутрішньо переміщених осіб може зрости на тлі ескалації протистояння.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив, що від минулих вихідних повідомили про 13 нападів на медичні заклади в Смузі Гази, і додав, що медичні препарати, які там зберігаються, уже вичерпані.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Літаки Ізраїлю обстрілюють центри керування «Хамас» у Смузі Гази

Ізраїльські військові літаки до ранку 10 жовтня атакували центр міста Газа, де розташовані підконтрольні угрупованню «Хамас» центри урядування, це сталося після того, як прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв бойовикам відплату, яка «відіб’ється в поколіннях», повідомляє Associated Press.

У відповідь на повітряні атаки Ізраїлю речник збройного крила «Хамас» Абу Обейда заявив увечері 9 жовтня, що угруповання «без попередження» вбиватиме одного ізраїльського цивільного заручника щоразу, коли Ізраїль атакуватиме цивільних жителів у їхніх будинках у Газі.

Бойовики «Хамасу» почали свою атаку на світанку в суботу, 7 жовтня, з масованого ракетного обстрілу південного Ізраїлю, прикриваючи ним безпрецедентне, багатостороннє проникнення бойовиків в Ізраїль з Гази, вузької смуги, де проживає 2,3 мільйона палестинців.

Внаслідок масованого ракетного удару по Ізраїлю та дій бойовиків «Хамасу» на території країни були вбиті кілька сотень людей.