Олімпіада-2024: медаль Куліша, українські тенісистки вибувають. Результати шостого дня

Для Куліша це друга олімпійська медаль у карʼєрі. На Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро він виграв «срібло» у стрільбі з гвинтівки з 10 метрів.

В шостий день Олімпіади в Парижі Україна додала у свій кошик срібну нагороду. У фіналі кульової стрільбі з гвинтівки з трьох положень серед чоловіків Сергій Куліш став другим з результатом 461,3. Раніше Ольга Харлан виграла бронзову нагороду у фехтуванні.

БІЛЬШЕ

В інших видах – без нагород.

Плавання. Владислав Бухов не зміг пробитися до фінального запливу на дистанції 50 метрів вільним стилем. Свій заплив він завершив із результатом 21.76 секунди, й це 11-та позиція у двох півфіналах. На Олімпіаді-2024 у плаванні від України залишився лише один спортсмен. Михайло Романчук пливтиме кваліфікацію на 1500 метрів вільним стилем 3 серпня.

У Литвиненко був шанс пробитися до бронзової зустрічі, але заробила червону картку


Дзюдо. Єлизавета Литвиненко, яка виступає у вазі до 78 кг, в 1/8 фіналу завдяки «ваза-арі» обійшла Лоріану Куки з Косова. У чвертьфіналі Єлизавета зазнала поразки від італійки Аліси Белланде. Українку вилучили через три попередження. Литвиненко пройшла у втішний раунд і отримала можливість поборотися за вихід у «бронзову зустріч». Але зустріч проти китаянки Ма Чженчжао завершилася також червоною карткою для українки.

Стрільба з лука. Вероніка Марченко не пройшла до 1/8 фіналу змагань. У кваліфікації українка посіла 25-те місце та отримала в суперниці представниці Китайського Тайбею Лі Чай Ци. Зустріч завершилася із перемогою Марченко – 6:4. А в 1/16 українка зустрілася з бронзовою призеркою Олімпіади-2020 (мікст) Алехандрою Валенсією з Мексики. Доля виходу в наступний етап вирішувалася в п’ятому раунді. Перед завершальними пострілами спортсменки мали рівну кількість очок. Марченко влучила у вісімку, Валенсія – у десятку та пройшла до 1/8 фіналу. Українка припинила участь в Іграх.

Українську лучники припиняють участь на Олімпійських іграх


Теніс. Україна втратила останніх представниць в тенісі. Надія та Людмила Кіченок поступилися у чвертьфіналі парного розряду представницям Іспанії Сарі Соррібес-Тормо та Крістіні Буксі. Матч тривав 103 хвилини, за які українки подали один ейс, зробили чотири подвійні помилки та реалізували чотири із семи брейк-пойнтів. Зустріч завершилася із рахунком 1:2 (3:6, 6:2, 10:12). Сестри Кіченок вже на другій Олімпіаді поспіль зупинилися у чвертьфіналі. На шляху до цього етапу українки впевнено переграли китаянок Сінь Ю Ван і Сайсай Чжен, нервово, але з вольовою перемогою пройшли стадію 1/8 фіналу проти американок Даніель Коллінз та Дезіре Кравчик.

Сестри Кіченок вже на другій Олімпіаді поспіль зупинилися у чвертьфіналі

Легка атлетика. Одразу три українки завершили спортивну ходьбу на 20 кілометрів у найкращій двадцятці. Найкращий результат показала Людмила Оляновська – 14-й. Її час – 1 година 29 хвилин 55 секунд. Марія Сахарук посіла 17-ту сходинку, витративши на 17 секунд більше. А Олена Собчук замкнула двадцятку, показавши результат 1:31:12.

У чоловічій спортивній ходьбі на 20 км Ігор Главан став 40-м, хоча на позначці 4 км українець тримався на другому місці. Його час 1:24:52. Для українця це вже треті Ігри: виступав у 2012 в Лондоні та 2016 році в Ріо-де-Жанейро. Ігри в Токіо пропустив через подовження терміну дискваліфікації через допінг.

БІЛЬШЕ


Уже завтра, 2 серпня, за медалі боротимуться дзюдоїстка Христина Гоман та стрибуни у воду Олег Колодій та Данило Коновалов. Крім того, розпочнуть участь на Іграх легкоатлети – Юлія Левченко, Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх (стрибку у висоту), Михайло Кохан (метання молоту), Роман Кокошко (штовхання ядра), Марина Бех-Романчук та Ольга Корсун (потрійний стрибок), Олександр Погорілко, Данило Даниленко, Тетяна Мельник та Мар’яна Шостак (4х400 м). Продовжать свої виступи Олена Костевич (стрільба) та Олександр Хижняк (бокс).