Уряд «пріоритетно» виділить кошти на відновлення «Охматдиту» – МОЗ

Лікарня «Охматдит» зазнала руйнувань на площі приблизно 400 м.кв. Серед пошкоджених корпусів є і корпус, де були діти на діалізі

Наразі триває оцінка збитків, завданих внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Уряд відпрацьовує виділення коштів на «пріоритетне» відновлення закладу, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

«Ми на прямому зв'язку з президентом і прем’єр-міністром, відпрацьовуємо виділення коштів на пріоритетне відновлення цього закладу. Загальну, хоча б орієнтовну суму збитків по будівельних роботах ми хочемо отримати на 21 годину. Також працюють всі завідувачі відділень, щоб оцінити стан пошкодження дороговартісного обладнання, яке перебуває в їх відділеннях», – сказав Ляшко.

Зараз, за його словами, «міжнародні партнери чекають на запит України щодо допомоги з відновлення лікарні».

Міністр додав, що міжнародні партнери «готові за необхідності сприяти в медичній евакуації тим пацієнтам Охматдиту, яким через руйнацію лікарні не зможуть надати допомогу».

Поки, як зазначив Ляшко, «зроблено все можливе, щоб діти, які проходили лікування в «Охматдиті», отримали його за відповідним профілем у лікарнях Києва та області».

Він наголосив, що «основним питанням є відновлення електроживлення лікарні забезпечення його безперебійності».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція візьме «Охматдит» під цілодобову охорону – Клименко

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Число жертв комбінованої ракетної атаки в Києві сягнуло 27.

Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. Мер міста Віталій Кличко повідомив, що в лікарні 16 постраждалих. Семеро з них – діти. 15 поранених госпіталізували. У ДСНС уточнили, що внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні загинули двоє людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська ракета по «Охматдиту» «вразила саме ту ціль, на яку була запрограмована» – правоохоронці