Ляшко: з «Охматдиту» евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них – до інших лікарень

Поранений медик допомагає розбирати завали на місці влучання ракети в дитячу лікарню «Охматдит», Київ, 8 липня 2024 року

Із «Охматдиту» після російського ракетного удару вже евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них до інших лікарень, 50 людей поранено, з них – 7 дітей.

«Ми маємо понад 50 поранених, з них двоє медпрацівників тяжко поранені, 40 медпрацівників зазнали різного ступеня тяжкості поранень. Зараз ми чітко знаємо про 7 поранених діток, їх життю нічого не загрожує…. Ми евакуювали понад 600 пацієнтів, понад 100 в інші заклади охорони здоров’я», – сказав Ляшко.

Міністр повідомив, що внаслідок обстрілу загинула лікарка відділення діалізу Світлана Лук’янчук, яка допомагала евакуювати пацієнтів, які були на діалізі.

Він поінформував, що внаслідок атаки пошкоджено 4 лікувальних і один адміністративний корпус лікарні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по лікарні «Охматдит». Київ, Дніпро, Кривий Ріг... Все, що відомо про наслідки ракетної атаки РФ (фото)

Головною задачею, за його словами, було «забезпечити евакуацію пацієнтів, які перебували на апаратах життєзабезпечення в умовах, коли в лікарні були відключені електропостачання, кисень з вимог безпеки».

Він зазначив, що пацієнтів було евакуйовано до реанімаційних відділень, у відділення, де надається онкогематологічна допомога, нейрохірургічна. Зокрема пацієнтів «Охматдиту» прийняли Національний інститут раку, Інституту нейрохірургії НАМН, інші медзаклади міста.

«Також лікарі Охматдиту супроводжують евакуйованих пацієнтів і контролюють їх стан і перебіг лікування. Укрзалізниця допомагає з розвезенням пацієнтів, які приїхали на планове лікування, але ще не приступили до нього», – зазначив міністр.

За словами Ляшка, основне терапевтичне та хірургічне лікування перенесено на базу двох обласних лікарень. Про те, куди звертатися за цією меддопомогою, буде повідомлено окремо.

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Число жертв комбінованої ракетної атаки, здійсненої російськими військовими 8 липня, в Києві сягнуло 27.

Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. У ДСНС уточнили, що внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні загинули двоє людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Атака на «Охматдит»: російська ракета Х-101 мала координати лікарні – Defense Express