МОЗ: з операційних дитячої лікарні «Охматдит» вдалося всіх врятувати

Люди допомагають розбирати завали лікарні «Охматдит», яка пошкоджена внаслідок атаки РФ, 8 липня 2024 року

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що з операційних та реанімаційних дитячої лікарні «Охматдит», яка пошкоджена через російську атаку, вдалося всіх врятувати.

«Ми їх всіх спускаємо. З координацією з київською екстреною допомогою дітей розвозять. В пріоритеті ті, хто перебуває на штучній вентиляції легень, хто потребує кисневої допомоги або хто не може жити без електрики через певне медичне обладнання», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, є інформація про загиблих і поранених, але кількості він не назвав, бо вона вона постійно змінюється.

У КМВА повідомили, що зі зруйнованого корпусу лікарні «Охматдит» вже вивезли 5 дітей на перегоспіталізацію.

Вранці 8 липня війська РФ масовано атакували Україну. За даними президента Володимира Зеленського, сили РФ випустили понад 40 ракетами різних типів, атаки зазнали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

У Києві, за даними місцевої влади, падіння уламків ракет зафіксовані в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. Внаслідок атаки є загиблі і поранені, пошкоджена дитяча лікарня.

Читайте також:Удар РФ по Києву: пацієнтів дитячої лікарні «Охмадит» евакуюють, під завалами ще є люди

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.