ОГП: високий відсоток прокурорів з інвалідністю виявлено на Черкащині та Хмельниччині

На Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю, на Хмельниччині - 61 прокурор

Високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях – Черкаській та Хмельницькій. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора з посиланням на попередні дані службового розслідування.

Згідно з опрацьованою на цей час інформацією, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю – це 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

На Хмельниччині такий статус має 61 прокурор (29,8% від загальної кількості) – 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення.

У пресслужбі зазначають, що у решті прокуратур та в Офісі генпрокурора цей показник не перевищує 10%: у 18 прокуратурах – менше 5%, ще у 11 прокуратурах – від 5 до 10%, в Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю – це 2,5% від загальної чисельності.

Читайте також: У ДБР кажуть, що відкриватимуть кримінальні справи проти посадовців з фейковими інвалідностями

22 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив про засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадовців із отриманням інвалідності.

Після цього, зокрема, генеральний прокурор Андрій Костін заявив про звільнення з посади.

Цьому передувало повідомлення журналіста Юрія Бутусова, який заявив, що 49 прокурорів Хмельниччини, включно з обласним прокурором, оформили інвалідність, за його словами, «дахуючи» корупційну схему «Слуги народу» Крупи у МСЕК та ПФ».

«Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи», – написав журналіст у своєму фейсбуці.

Після цього в Офісі генпрокурора заявили про проведення службового розслідування.