ОГП: у Києві затримали одесита, якого підозрюють у підпалі авто військового

Перевіряється причетність підозрюваного до підпалу ще шести автомобілів у Дніпрі та Одесі

Київська міська прокуратура повідомила про підозру одеситу у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України за підпал військового автомобіля у столиці. Про це повідомила пресслужба Офісу головного прокурора 7 серпня.

За даними слідства, підозрюваний через телеграм познайомився з невідомою особою, яка запропонувала йому гроші за підпал автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань.

«Підозрюваний вирішив шукати автомобілі для підпалу не в Одесі, а в Києві. 29 липня 2024 року він приїхав до столиці та орендував подобово квартиру у Дарницькому районі. Він придбав легкозаймисту речовину, одягнув темний одяг та о 3 годині ночі пішов у двір сусіднього будинку… Підозрюваний підпалив машину та зняв це на відео, яке потім надіслав замовнику», – йдеться у повідомленні.

В ході розслідування правоохоронці опрацювали камери у будинках навколо місця події та встановили особу підозрюваного, якого затримали в Одесі – йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, кажуть правоохоронці.

Зазначено, що перевіряється причетність підозрюваного до підпалу ще шести автомобілів у Дніпрі та Одесі.

Раніше начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський розповів в ефірі телемарафону, що українські правоохоронні органи розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб, підозрюваних у скоєнні цих злочинів. За його словами, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

Напередодні голова ОВА Олег Синєгубов розповів, що у Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових. За його словами, поліція встановила особи всіх паліїв ­– це переважно молодь віком від 12 до 18 років.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція: в Україні викрили 68 осіб, підозрюваних у підпалі військових автомобілів