До Одеси привезли 6 тисяч експрес-тестів на коронавірус

Отримані з Китаю тести на коронавірус, Одеса, 24 березня 2020 року

Одеська область отримала близько 8 тисяч тестів для перевірки на коронавірус – 6 тисяч експрес-тестів і близько 2 тисяч комплектів реагентів для ПЛР-тестування. Про це 24 березня повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций. За його словами, для Одеського регіону це тільки перший етап отримання медичних засобів та обладнання, який Україна отримала з Китаю.

«500 захисних комбінезонів, які будуть розподілені перш за все на потреби екстреної медицини, для працівників швидкої допомоги, які виїжджають на виклики. І ми отримали майже 5 тисяч масок класу N95, які також розподілять між працівниками швидкої допомоги і працівниками опорних лікарень регіону», – повідомив Куций.

За його словами, основна маса експрес-тестів залишиться в Одесі, але щонайменше по 50 тестів буде надіслано на кожний район області. Реагенти для ПЛР-тестування залишаються в Одесі в обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я. Як повідомив директор центру Віталій Гончаров, 24 березня до них у лабораторію надійшов ПЛР-апарат для проведення діагностики, його придбала та передала в лабораторію одеська компанія «Інтерхім».

Радіо Свобода раніше повідомило, що Львівська область отримала понад 4 тисячі тестів, 5 тисяч масок і 500 захисних костюмів із медичного вантажу, який привезли з Китаю в Україну.

Всього, за даними Офісу президента, Україна отримала з Китаю 250 тисяч експрес-тестів. Близько 100 тисяч відправлять у підрозділи Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та поліції, а решту мають розподілити по базових лікарнях у регіони. Також в Україну доставили 80 тисяч респіраторів та 10 тисяч комбінезонів захисту, 500 тисяч тришарових масок для потреб військовослужбовців, поліцейських, працівників Держприкордонслужби та інших служб, що мають безпосередній контакт із населенням.