За добу двоє людей загинули від обстрілів на Херсонщині, ще одна на Харківщині

Російський удар із системи С-300 спричинив лісову пожежу в Ізюмському районі (ілюстраційне фото)

Російські війська 88 разів обстріляли Херсонську область за попередню добу, повідомив голова області Олександр Прокудін вранці 13 травня. Сам Херсон зазнав 15 обстрілів.

«Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлю і територію закладу освіти у Херсоні та будівлю сільради у Білозерській селищній громаді Херсонського району. Через російську агресію дві людини загинули, ще чотири дістали поранення», – заявив голова ОВА.

Також протягом доби 12 травня російські війська продовжували обстрілювати Ізюмський, Куп’янський, Чугуївський і Харківський райони Харківщини, заявив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Читайте також: Удар по Хмельниччині: кількість поранених зросла до 11 – Симчишин

«Внаслідок обстрілу села Чернещина Ізюмського району пошкоджено будівлі ферми, загинув 30-річний працівник. Також пошкоджено приватний житловий будинок», – написав він у своєму Телеграмі.

Поміж іншого, російський удар із системи С-300 спричинив лісову пожежу в Ізюмському районі.

Голова Донеччини Павло Кириленко повідомив про обстріли низки населених пунктів, в тому числі Дружківки, Краматорська, Костянтинівки, Вугледара та Георгіївки.

«За 12 травня росіяни поранили чотири жителів Донеччини: 2 у Дружківці, 1 у Костянтинівці і 1 у Георгіївці», – заявив Кириленко.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська комендатура шукає «інформаторів» на Донеччині – Генштаб