Через російські обстріли y трьох областях загинули четверо людей, ще 20 поранені – влада

Чоловік їде на велосипеді повз зруйнований багатоповерховий будинок в місті Мирнограді на Донеччині, 21 серпня 2024 року

Через російську агресію за минулу добу у трьох областях загинули четверо людей, ще 20 поранені, повідомила місцева влада.

На Донеччині минулої доби через російські обстріли загинули троє людей – у Часовому Яру та Костянтинівці, заявив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його даними, ще восьмеро людей в області поранені.

Минулої доби російських атак зазнали 14 населених пунктів Херсонщини. Сили РФ, серед іншого, поцілили в об’єкт критичної інфраструктури. Як повідомив голова ОВА Олександр Прокудін, через російську агресію поранені п’ять людей.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у телеграмі написав, що через атаки російських військових на Харківщині вдень 19 вересня загинув 85-річний чоловік (смт Вільча), у Куп'янськ постраждав 65-річний чоловік, вранці у місті, як повідомлялося, постраждали три жінки та троє чоловіків віком від 50 до 85 років.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Б'ють навмисне і хваляться: навіщо Росія нищить готелі у прифронтових містах?

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.