Міненерго: у Дніпропетровській області відновили електропостачання, обмежене через обстріли РФ

Загалом енергетики відновили живлення 2 544 споживачам в Україні

У Дніпропетровській області внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції, водоканал та місцева промисловість. Станом на ранок 5 серпня живлення відновлено для всіх споживачів, повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

У відомстві додали, що в Донецька область через бойові дії знеструмлювалось декілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахта. На момент інциденту в шахті перебував 21 працівник – усіх вивели на поверхню.

Загалом енергетики відновили живлення 2 544 споживачам, постраждалим від бойових дій та технологічних порушень, йдеться у повідомленні. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 492 населених пункти.

У Міністерстві нагадують, що сьогодні планові відключення електроенергії не проводитимуться.

Попри відносне поліпшення ситуації, значний дефіцит потужностей в енергосистемі залишається, відзначають у Міненерго. Внаслідок масованих атак російських військ на енергетику втрачено 9 ГВт виробничих потужностей. Тривають постійні обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під удари потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії.

Раніше голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак попвідомляв, що війська РФ ввечері та вночі атакували Нікопольщину у Дніпропетровсткій області – застосовували дрон-камікадзе та артилерію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ обстріляли Дніпропетровщину, двоє людей постраждало ­– ОВА