Війська РФ з артилерії обстріляли Марганець на Дніпропетровщині, є поранені – ОВА

Марганець після обстрілів, архівне фото

Російські війська з артилерії обстріляли Марганець Дніпропетровської області, поранені троє людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Три людини поранені в Марганці. В лікарні 56-річний чоловік і жінки 47 і 68 років. Усі в стані середньої тяжкості», – написав він у телеграмі.

За його словами, через атаку пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, авто, комунікації.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».