COVID-19: закриття кордону не торкнеться вантажних перевезень – Мінінфраструктури

Раніше 13 березня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна через 48 годин закриє кордон для іноземних громадян для запобігання поширенню COVID-19

Обмеження на в’їзд до країни, встановлені Радою національної безпеки та оборони, не поширюються на міжнародні вантажні перевезення. Про це повідомило Міністерство інфраструктури 13 березня.

«За рішенням РНБО через 48 годин Україна закриє кордон для іноземних громадян на два тижні. Громадяни України матимуть змогу повернутись в Україну. Встановлені обмеження не стосуються здійснення міжнародних вантажних перевезень. Міжнародні вантажні перевезення не припиняються», – йдеться в заяві міністерства.

Читайте також: Мендель розповіла про українців, які не можуть повернутися додому з Італії через COVID-19​

Раніше 13 березня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна через 48 годин закриє кордон для іноземних громадян для запобігання поширенню COVID-19. Очікується, що обмеження триватимуть два тижні.

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій. 13 березня стало відомо про першу смерть від захворювання на коронавірус: померла пацієнтка, госпіталізована на Житомирщині.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Your browser doesn’t support HTML5

Коронавірус: у аеропорту Запоріжжя відбулися спеціальні навчання – відео

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.