Норвегія запровадила нові санкції проти Путіна та російського режиму

«Додаткові санкції є необхідною відповіддю на жорстоку війну Росії та незаконну анексію чотирьох регіонів України. Санкції стають все більш всеосяжними та є сильною та чіткою відповіддю Європи на агресію Росії в Україні», – заявила глава МЗС Норвегії

Норвегія запровадила нові санкції проти російського президента Володимира Путіна та російського режиму, повідомляє пресслужба норвезького уряду.

Санкції набувають чинності сьогодні.

«Ми знову діємо спільно з ЄС, щоб накласти санкції на Росію, щоб підтримувати тиск на російський уряд та його прихильників. Додаткові санкції є необхідною відповіддю на жорстоку війну Росії та незаконну анексію чотирьох регіонів України. Санкції стають все більш всеосяжними та є сильною та чіткою відповіддю Європи на агресію Росії в Україні. Можливості брати участь у комерційній діяльності з Росією зараз значно обмежені та пов’язані з високим ризиком», – заявила міністр закордонних справ Аннікен Хейтфельдт.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Залізна завіса опустилася». Яким є вплив санкцій проти РФ за спробу нової анексії?

Новий пакет санкцій також передбачає санкції проти осіб, причетних до так званих «референдумів», проведених в окупованих регіонах України.

Останній – восьмий – пакет санкцій проти Росії Євросоюз схвалив 6 жовтня 2022 року. Він передбачає застосування санкцій щодо ще 30 фізичних та 7 юридичних осіб, у тому числі кілька осіб, які брали участь у так званих «референдумах» на окупованих територіях України. Зараз у списку 1260 фізичних та 115 юридичних осіб.

Крім того, додатково посилені чинні заборони на надання послуг щодо криптоактивів російським громадянам, особам, які проживають у Росії, та організаціям, заснованим у Росії. Додаткові експортні обмеження запроваджено на вугілля, електронні компоненти, технологічні вироби, що використовуються в авіаційному секторі, деякі хімікати та стрілецьку зброю.

Заборона на доступ до портів поширюється на судна, зареєстровані в Російському морському регістрі судноплавства. Виняток, що дозволяє рибальським суднам доступ до портів Тромсе, Кіркенес або Ботсфіорд, все ще діє.

У норвезькому уряді додають, що запроваджено законодавчу базу для впровадження потенційного обмеження цін на російську нафту.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Норвегія перестала приймати заявки від росіян щодо притулку – ЗМІ