Норвегія передасть Україні боєприпаси на майже 42 мільйони євро – уряд

За повідомленням, Норвегія також нещодавно надала Україні ручні гранати на суму 50 мільйонів норвезьких крон і снайперські боєприпаси на суму три мільйони норвезьких крон

Норвегія відправить Україні боєприпаси на суму приблизно 480 мільйонів норвезьких крон (близько 42 мільйони євро), повідомив 13 червня норвезький уряд.

«Потреба України у вогневій потужності – велика і гостра. Після діалогу з норвезькими збройними силами ми оцінили, що можемо зробити для подальших пожертв із запасів збройних сил, які можна швидко передати Україні, щоб допомогти запобігти ширшому наступу Росії. Зараз ми передаємо боєприпаси для 81-мм мінометів», – цитує пресслужба уряду міністра оборони Норвегії Бйорна Арільда Ґрама.

За повідомленням, Норвегія також нещодавно надала Україні ручні гранати на суму 50 мільйонів норвезьких крон і снайперські боєприпаси на суму три мільйони норвезьких крон.

Прем’єр-міністр Йонас Ґар Стьоре оголосив у Стокгольмі 31 травня, що Норвегія виділить 2,7 мільярда норвезьких крон (близько 240 мільйонів євро) на заходи протиповітряної оборони України. Цього тижня міністр оборони Німеччини оголосив, що Німеччина, Норвегія, Данія й Нідерланди беруть участь у спільній ініціативі для відправлення в Україну 100 ракет Patriot. Норвегія вкладає 125 мільйонів євро в цю співпрацю, додали в уряді країни.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна уклала безпекові угоди з Ісландією і Норвегією