Через повінь на півдні Німеччині евакуювали тисячі людей

Постраждала від повені територія на річці Паар після сильних дощів у Готтесхофені поблизу Інгольштадта, Німеччина, 2 червня 2024 року

Тисячі людей були евакуйовані протягом вихідних, ще більше мають покинути свої домівки через сильну повінь на півдні Німеччини. Внаслідок негоди загинув рятувальник, щонайменше одна людина зникла безвісти.

Пожежник загинув у ніч на 2 червня після того, як його гумовий човен перекинувся. Троє його колег змогли врятуватися, але тіло пожежника було знайдено в неділю, повідомила місцева влада. Рятувальники їхали, щоб евакуювати сім’ю, яка опинилася в затопленому районі.

Кілька сіл уздовж річок Дунай і Шмуттер були евакуйовані після того, як у неділю ввечері місцева влада попередила про загрозу прориву дамби.

Річка вийшла з берегів у Гейдельберзі, Німеччина, 2 червня 2024 року

У рятувальних роботах брали участь щонайменше 40 000 рятувальників, також долучилася армія.

Наразі близько 3 000 людей у Баварії були евакуйовані із затоплених районів, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ країни. Раніше Німецька метеорологічна служба зазначила, що в деяких регіонах на півдні Німеччини за 24 години випала місячна норма опадів. Синоптики попереджають, що дощі не припиняться, особливо на півдні Німеччини.

Раніше у 2021 році сильні зливи у Німеччині призвели до того, що річки вийшли з берегів, знищивши цілі громади, змусивши перекрити автостради та спонукавши до масової евакуації міст і сіл у землях Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц. Тоді у Німеччині через повені загинуло понад 100 людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вирубка лісу, забудова заплав і видобуток гравію: звідки тече «велика вода» на заході України