У Німеччині прокуратура провела обшуки в справі проти депутата з ультраправої партії AfD

Петр Бистрон ситуацію наразі не коментував

Німецька прокуратура почала розслідування щодо депутата від ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD).

У Німеччині й Іспанії обшукали приміщення, пов’язані з законодавцем, якого підозрюють в отриманні хабарів і відмиванні грошей і якого німецькі ЗМІ ідентифікували як ультраправого політика Петра Бистрона.

Бистрон перебуває на другому місці списку кандидатів AfD на вибори до Європарламенту. Раніше Бундестаг позбавив його депутатського імунітету.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська мережа впливу на чолі з Медведчуком. Про що свідчить викриття в Чехії?

За даними прокуратури Мюнхена, проведені обшуки у берлінському офісі депутата, а також приміщень у Мюнхені, Деггендорфі, Ердінгу і на Майорці. В обшуках брали участь 11 прокурорів і близько 70 поліцейських відомства з розслідування кримінальних злочинів федеральної землі Баварія. Були конфісковані документи й електронні носії, які можуть містити докази, «як обтяжувальні, так і виправдальні».

Бистрон ситуацію наразі не коментував.

Останніми тижнями Бистрон й інший провідний політик AfD Максиміліан Кра потрапили під пильну увагу через імовірні зв’язки з проросійськими мережами. Після повідомлень у ЗМІ про можливі виплати обом політикам, прокуратура нещодавно вирішила розпочати розслідування.

Бистрон відкидає висунуті проти нього звинувачення. Поки що, за інформацією прокуратури, діє презумпція невинуватості.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бундестаг засудив політиків AfD через зв’язки з Москвою