Нідерланди закуплять для України партію дронів

Нідерланди закуплять для України партію безпілотників (фото ілюстративне)

Нідерланди закуплять для України партію безпілотників на суму 42,6 млн євро, йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Як зазначається, це перша закупівля Нідерландів у рамках коаліції дронів. Нідерландська компанія DeltaQuad поставить в Україну «передові дрони» Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR).

«Дрони ISR як розвідники можуть літати тривалий час і велику відстань. Вони використовуються для отримання інформації в реальному часі з поля бою, збору розвідданих і спостереження», – кажуть у Міноборони Нідерландів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нідерланди виділять понад 270 мільйонів євро на артилерійські снаряди для України – прем’єр

Міноборони нагадує, що «реалізацію плану дій щодо безпілотників було виділено 400 млн євро, із яких понад половина припадає на нідерландську промисловість. Закупівля у DeltaQuad є частиною цих коштів».

У відомстві додали, «з міркувань безпеки інформація про тип дронів, кількість та графіки постачань не розголошується».

Президент Володимир Зеленський 11 вересня заявив, що Україна має можливості збільшити власне виробництво дронів, але це потребує додаткового фінансування.

Коаліція дронів налічує 16 країн, серед яких – Велика Британія, Латвія, Австралія, Чехія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Нова Зеландія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Україна, Німеччина та Швеція.

Держави-члени коаліції працюють над постачанням різних типів безпілотників, таких як розвідувально-ударні безпілотники, безпілотні літальні апарати, керовані штучним інтелектом, і технології боротьби з дронами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Швидка допомога – це міномети калібру 120, 80» – Павло Вишебаба про гостру потребу на фронті