Нідерланди виділять понад 270 мільйонів євро на артилерійські снаряди для України – прем’єр

Таким чином Нідерланди допомагають Україні підтримувати свої запаси боєприпасів у 2025 році і заохочують європейську оборонну промисловість до подальшого розвитку

Нідерланди виділять на військову допомогу Україні ще 271 мільйон євро на артилерійські снаряди, повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф.

«Сьогодні ми робимо наступний позитивний крок: ми збираємося надати більше великокаліберних артилерійських боєприпасів. Нідерланди виділять понад 271 мільйон євро на артилерійські снаряди», – написав він у соцмережі Х.

За його словами, таким чином Нідерланди допомагають Україні підтримувати свої запаси боєприпасів у 2025 році і заохочують європейську оборонну промисловість до подальшого розвитку.

Як раніше розповідав комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, «до кінця поточного року в ЄС планують вийти на рівень 1,7 млн снарядів на рік, а у 2025 році зрівнятися з виробничими потужностями Росії, тобто виготовляти 2,5 млн снарядів на рік».

Читайте також: Україна розпочала власне виробництво 155-мм артснарядів – Камишін

Попри підтримку Європи і США, Україна відчуває постійну нестачу боєприпасів для артилерії. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського сьогодні співвідношення у використанні артснарядів на фронті 3:1 на користь Росії. Наприклад, 45 до 15 тисяч у липні-серпні. Водночас, він не уточнив калібри, про які йдеться.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боєприпасний голод надовго: чому ЗСУ нічим поповнити запаси для артилерії?