Нетаньягу їде до Вашингтона, де виступить із промовою перед Конгресом

Виступ прем’єра Ізраїлю перед Конгресом США має відбутися 24 липня

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу 22 липня вирушає до Вашингтона, щоб виступити з промовою перед Конгресом США. Візит відбуватиметься на тлі виходу президента США Джо Байдена з виборчих перегонів.

Зустріч Нетаньягу з Байденом попередньо запланована на вівторок, якщо президент США одужає від Covid-19. Виступ прем’єра Ізраїлю перед Конгресом США має відбутися 24 липня.

Очікується, що його промова в Конгресі буде зосереджена на координації відповіді Ізраїлю і США на нестабільну ситуацію на Близькому Сході, де зростає небезпека переростання війни в Секторі Гази в більш широкий регіональний конфлікт.

США підтримують Ізраїль у його війні проти «Хамасу» (угруповання, визнане терористичним в ЄС і США). Водночас Білий дім висловлював занепокоєння через зростання загиблих серед цивільних і застерігав Ізраїль від операції в місті Рафах у Секторі Гази, де знайшли притулок понад мільйон людей.

31 травня президент США Джо Байден оприлюднив новий план щодо припинення вогню в Секторі Гази. Він назвав пропозицію «дорожньою картою до тривалого припинення вогню і звільнення всіх заручників».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Камала Гарріс замість Джо Байдена: що відомо про імовірну кандидатку в президенти США?