НАТО чекає від Південної Кореї інформацію щодо залучення військових із КНДР у війну проти України

Наразі НАТО не може підтвердити інформацію про відправлення північнокорейських військових на війну проти України

Південна Корея відправить експертів, які на початку наступного тижня передадуть НАТО інформацію щодо участі військ КНДР у війні проти України, повідомив 22 жовтня генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

«Наразі я не можу підтвердити інформацію і лише зазначу, що нас поінформує Південна Корея», – сказав Рютте на пресконференції.

Він уточнив, що лише потім стане зрозуміло, чи справді КНДР допомагає РФ в агресії проти України.

Раніше Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

Читайте також: Сеул висловив протест послу Росії через залучення військових КНДР до війни проти України

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, Росія готує на сході країни понад 11 тисяч військових із КНДР, які будуть готові до бойових дій із 1 листопада. За його даними, перших північнокорейських військових надішлють до Курської області.

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

18 жовтня генеральний секретар НАТО Марк Рютте повідомив, що альянс не може підтвердити повідомлення, що північні корейці активно залучені як солдати у війні Росії проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: у Південній Кореї обговорюють ймовірність направлення до України «спостережної місії»