Напад у Херсоні перекваліфікували на «умисні тяжкі ушкодження з метою залякування» – ГПУ

Катерину Гандзюк, громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради, невідомий облив кислотою

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою виконувачки обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк з «хуліганства» на «умисні тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування», повідомила у Facebook речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

«Злочин, вчинений проти Катерини Гандзюк, вже перекваліфіковано на ч. 2 ст. 121 КК України «умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого». Нагадаю, що попередньо поліція кваліфікувала даний злочин за ст.296 Кримінального кодексу України «хуліганство», – написала вона.

За словами Сарган, генеральний прокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом цього нападу.

Поліція Херсонської області оголосила у розшук нападника на Катерину Гандзюк, на сторінці Національної поліції у Facebook оприлюднили відео втечі нападника. Поліція просить усіх, хто може знати місце перебування зловмисника, повідомити інформацію правоохоронцям. Конфіденційність гарантується.

Зазначається, що нападник був одягнений у темну футболку, темну кепку, коричневі шорти та темне взуття. Дані про зловмисника слід повідомити за номером 102, нагадують у поліції.

Виконувачка обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк перебуває в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг якийсь молодик, одягнений у чорне. Він пирснув в обличчя Гандзюк кислотою з ємності, яку тримав у руках і швидко втік. Постраждалу шпиталізували.

Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International в повідомленні в мережі Facebook вимагає розслідувати напад на Катерину Гандзюк – відому в Херсоні громадську діячку, критика місцевих правоохоронних органів.

Юрист Масі Найєм вважає, що «це (напад – ред.) зроблено на замовлення місцевих проросійських сил».

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Лікар про напад у Херсоні: у чиновниці понад 30% опіків

Transparency International закликає поліцію розслідувати напад на чиновницю у Херсоні