У НАБУ уточнюють інформацію про закриття справи проти Труханова

ЗМІ повідомили про закриття справи проти Труханова

У Національному антикорупційному бюро України уточнюють інформацію про закриття справи проти мера Одеси Геннадія Труханова щодо незаконного збагачення. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі відомства.

6 березня «Українські новини» з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили, що справу проти Труханова закрили 28 лютого в зв’язку із скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Рішення про неконституційність відповідної статті Кримінального кодексу України Конституційний суд прийняв 26 лютого.

Your browser doesn’t support HTML5

Труханов на час слідства залишається на посаді мера Одеси – суд (відео)

За даними слідства, у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка, в свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: Труханов виштовхав журналіста, щоб залишити брифінг після суду

У НАБУ заявляють, що отримані від мерії 185 мільйонів гривень фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, проте на рахунки компанії-продавця будівлі був накладений арешт. У червні 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що розслідування у цій справі завершили.