НАБУ скерувало до суду справу проти ексзаступника міністра, якого підозрюють у вимаганні хабаря у 40 млн грн

Публічних коментарів самого Лозинського щодо цієї справи немає

Національне антикорупційне бюро повідомило про завершення слідства щодо колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури якого підозрюють у проханні 40 мільйонів гривень хабаря та одержанні його частини – 400 тисяч доларів. Про це повідомила пресслужба НАБУ 15 травня.

У повідомленні не називають імені підозрюваного, втім за матеріалами справи можна зрозуміти, що мова йде про Василя Лозинського.

22 січня минулого року у Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили про викриття і припинення діяльності організованого злочинного угрупування з розкрадання бюджетних коштів. За даними слідчих, до складу групи входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також: ВАКС заарештував підозрюваного в наданні Лозинському хабара під заставу в 100 мільйонів гривень

«За даними слідства, топпосадовець міністерства вступив у змову з групою осіб та, використавши своє службове становище, забезпечив укладення договорів поставки обладнання за ціною на 25-30% вищою за ринкову з наперед визначеними компаніями. Ті ж мали передати як «винагороду» 7-10% від суми контракту... Перший транш хабаря у сумі 400 тисяч доларів США передали довіреній особі заступника міністра у Львові», – розповіли у НАБУ.

Правоохоронці зазначають, що невдовзі після одержання неправомірної вигоди у розмірі 400 тисяч доларів, НАБУ і САП затримали Лозинського та ще чотирьох учасників ймовірної схеми. Усю суму вилучили.

19 червня 2023 року Вищий антикорупційний суд взяв під варту колишнього заступника міністра з можливістю виходу під заставу в 5 мільйонів гривень. 21 липня ВАКС випустив його з-під варти.

Публічних коментарів самого Лозинського щодо цієї справи немає.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ексзаступника міністра Лозинського взяли під варту з можливістю застави в 5 млн гривень – САП