«Критично важливо зберігати спокій» – МЗС України звернулося до громадян

Важливо зберігати спокій і консолідуватися всередині країни, кажуть дипломати

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

«Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України. Українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерам, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії. Ми продовжуємо працювати задля зниження напруги і мобілізації конкретної підтримки міжнародних партнерів з метою утримання Росії в руслі дипломатичного діалогу», – йдеться у заяві, переданій Радіо Свобода речником МЗС Олегом Ніколенком.

У МЗС наголошують: з самого початку ескалації з боку Російської Федерації керівництво держави, українська дипломатія та армія докладають максимум зусиль, аби Україна залишалась стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Президент США поговорив із західними лідерами, радник з нацбезпеки не виключив вторгнення в Україну «будь-якого дня»

Україна перебуває на передовій занепокоєння міжнародної спільноти питанням безпеки на європейському континенті з огляду на концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення і почали надавати військову допомогу Україні. Кремль вторгнення відкидає.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін злякався, що Україна воєнним шляхом звільнить Крим від окупації?