МЗС РФ заявило, що Ізраїль підтримує «неонацистський режим в Києві»

Після того, як міністр закордонних справ Сергій Лавров припустив, що Адольф Гітлер мав єврейське коріння, Ізраїль викликав посла Росії і вимагає від Москви вибачень

МЗС Росії заявило, що уряд Ізраїлю підтримує «неонацистський режим в Києві», а заяву міністра закордонних справ Ізраїлю Яїра Лапіда про те, що євреї не вбивали самі себе під час Голокосту, назвало «антиісторичною».

У повідомленні російського МЗС згадані два випадки співпраці євреїв із нацистами в період Другої світової війни. Із цього робиться висновок, що президент України Володимир Зеленський може бути президентом неонацистської країни.

Крім того, російське зовнішньополітичне відомство фактично звинуватило в неонацизмі президента Латвії Егілса Левітса, який також має єврейське коріння.

1 травня під час інтерв’ю італійському телебаченню голову МЗС Росії Сергія Лаврова запитали, як Росія могла заявляти, що їй потрібно «денацифікувати» Україну, коли президент країни Володимир Зеленський є євреєм.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Глибоко вкорінений антисемітизм»: Кулеба щодо слів Лаврова про «єврейське коріння Гітлера»

Захищаючи позицію президента Росії Володимира Путіна щодо «денацифікації» України, Лавров сказав, що єврейське коріння президента України Володимира Зеленського не підриває позиції Путіна.

«Коли кажуть: «Що це за нацифікація, якщо ми євреї?», я думаю, що Гітлер теж мав єврейське походження, то це нічого не означає», – сказав Лавров італійському Rete 4 через італійського перекладача.

«Вже давно ми чуємо, як мудрий єврейський народ каже, що найбільші антисеміти – це самі євреї», – додав Лавров.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: «питання – чи залишиться посол Ізраїлю в Москві»

Ізраїль викликав посла Росії і вимагає від Москви вибачень після того, як міністр закордонних справ Сергій Лавров припустив, що Адольф Гітлер мав єврейське коріння.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Русский мир» в Україні. Час розгортати культурний фронт