План перемоги презентують українцям «найближчими днями» – Подоляк

План перемоги України вже був представлений в США та кількох європейських столицях, зазначив Михайло Подоляк

План перемоги України вже був представлений в США та кількох європейських столицях, а «найближчими днями» його презентують українцям, розповів в ефірі телемарафону радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Щодо ширшої презентації для України, я думаю, що це питання днів. Чому? Тому що це важливо. Тому що важливо розуміти, на якому етапі війни, що робимо. Я думаю, що президент (український президент Володимир Зеленський – ред.) тут достатньо ефективно цю презентацію проведе», – сказав речник.

Він пояснив, що «попри те, що акценти основні вже зрозумілі, президент додасть деталей, які будуть чітко говорити, що це за програма примусу та чому вона важлива».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський після обговорення «плану перемоги» в Європі: слід посилити позиції України, щоб «створити умови для чесної дипломатії»

«Я думаю, президент презентацію таку проведе найближчими днями», – наголосив він.

Водночас Подоляк нагадав, що «партнерам уже презентували основні напрямки плану перемоги».

«Все, що стосується політичного примусу, дипломатичного, економічного, військового. Зрозуміло, що деталі, математичні додатки, вони будуть у партнерів… Ті, хто схвалює безпосередні рішення надання цієї зброї, наприклад, чи надання тих, чи інших юридичних дозволів, чи оформлення юридичних складових», – зазначив радник керівника ОПУ.

Плановане на 12 жовтня 25-те засідання «Рамштайну» у форматі лідерів перенесли після того, як президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини через ураган «Мілтон».

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть «план перемоги» усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Переломний момент: російський наступ і невизначеність підтримки США загрожують майбутньому України