Мер Миколаєва закликав зробити запаси їжі та води

Сєнкевич наголосив, що міська влада Миколаєва буде займатися вивозом населення до глобального пункту евакуації. У разі катастрофи всі дії оголосять централізовано

Жителів Миколаєва закликали зробити запаси води та їжі на випадок, якщо армія РФ влаштує теракт на Запорізькій атомній електростанції, зазначив мер міста Олександр Сєнкевич у коментарі місцевому виданню «ПН».

Він розповів, що питання евакуації населення у разі теракту на ЗАЕС обговорюється на рівні держави. За його словами, напрямок евакуації залежатиме від рози вітрів.

Сєнкевич також наголосив, що міська влада Миколаєва буде займатися вивозом населення до глобального пункту евакуації. У разі катастрофи всі дії оголосять централізовано.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Другої Хіросіми не буде» – експерти про загрозу ядерного удару РФ по Україні

При цьому чиновник закликав містян бути готовими та зробити запас їжі і води на п’ять днів.

«Але вже сьогодні можна сказати містянам, що вони повинні мати п'ятиденний набір харчування та води про всяк випадок. Це вже можна готувати, щоб він завжди був», – сказав міський голова.

22 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія розглядає сценарій терористичного акту «з викидом радіації» на окупованій Запорізькій атомній станції. За його словами, російські військові підготували все потрібне для цього.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міненерго анонсує навчання на випадок теракту на ЗАЕС