МВС: через поширення відеоролика з кандидатом у президенти порушене провадження

Відео, яке обурило прихильників кандидата Володимира Зеленського, базується на його рекламному відеоролику, який з’явився зранку 10 квітня

Міністерство внутрішніх справ повідомило 11 квітня, що за фактом поширення відеоролика за участю кандидата в президенти порушене кримінальне провадження.

«Поліцією виявлено факти розповсюдження відео, в якому одного з кандидатів на посаду президента України нібито збиває вантажівка», – інформує МВС.

«За даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за статтею ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча. Наразі триває перевірка, в рамках якої поліція з’ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, – з метою його видалення», – ідеться в повідомленні.

Раніше 11 квітня команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського заявила, що готує заяву до правоохоронних органів з приводу відеоролика, розміщеного в соціальних мережах. У штабі кандидата стверджують, що відео з’явилося «на одному з телеграм-каналів штабу діючого президента України, кандидата в президенти України Петра Порошенка».

Відео, яке обурило прихильників Зеленського, базується на його рекламному відеоролику, який з’явився зранку 10 квітня. Слова Зеленського перериває проїзд у кадрі вантажівки, а після цього на зеленому тлі з’являється напис «У кожного своя дорога» та зображення білого порошку, який всмоктується в скручений шматок паперу.

Відеоролик став вірусним, нині він поширений у соцмережах, а в мережі Youtube його демонструє сама команда Зеленського із заголовком «Порошенко опублікував відео, де фура збиває Зеленського».

За офіційними результатами першого туру виборів президента України, за Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур відбудеться 21 квітня.