Під час обшуків у керівниці МСЕК Хмельницької області знайшли 6 мільйонів доларів готівкою – ДБР

Всі ці статки посадовці не внесли до своїх щорічних декларацій

Державне бюро розслідувань підозрює керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах, повідомила пресслужба ДБР 4 жовтня.

Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області, зазначили правоохоронці.

Розпочато кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

«У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами. Крім того, вдома у посадовців працівники ДБР знайшли майже 5 мільйонів 244 тисяч доларів США, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, брендові прикраси та коштовності... Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно», – кажуть у ДБР.

Правоохоронці розповіли, що родині топчиновників належать:

  • 30 об’єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві,
  • 9 автівок,
  • корпоративні права на 48 мільйонів гривень,
  • готельно-ресторанний комплекс в одному із парків Хмельницького.
  • За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині.
  • На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 мільйона доларів США.

«Всі ці статки керівники не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі встановлюють низку інших посадових осіб та членів родини, які можуть бути причетними до вказаних злочинів. Вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозри за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах», – розповіли правоохоронці.

Санкція статей передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією усього майна.

Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка від фракції «Слуга народу», «член депутатських груп «Медицина Хмельниччини», «Єдність», «член постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту» Тетяна К.

У жовтні 2023 року Державне бюро розслідувань повідомило про розслідування 260 кримінальних проваджень, пов’язаних із роботою терцентрів комплектування і військово-лікарських комісій.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Заробили понад 40 мільйонів гривень»: ОГП каже про викриття схеми з ухилення від мобілізації
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОЗ анонсує перевірку медично-соціальної комісії на Харківщині після звинувачень
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тисячі українців виїхали за кордон через хабарі – Зеленський