У МОЗ повідомили, коли планують завершити обсервацію евакуйованих у Нових Санжарах

Евакуйовані з Уханю люди перебувають у санаторії в Нових Санжарах з 20 лютого

Період обсервації евакуйованих із Китаю українців та іноземців у Нових Санжарах планують завершити у четвер 5 березня, заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Стосовно ситуації в Нових Санжарах, де відбувається наша обсервація, яка закінчується в четвер: сьогодні ми маємо після ранкового обходу стабільну ситуацію, як завжди. Симптомів вірусної респіраторної хвороби не виявлено, людей з підвищеною температурою тіла немає, всі здорові, всі очікують на завершення обсервації, яку ми плануємо провести в четвер», – сказав Ляшко.

За даними заступника міністра, на випадок спалаху в Україні наявні 12 тисяч ліжок інфекційних стаціонарів, близько 2,5 тисяч боксів у інфекційних відділеннях, палати інтенсивної терапії.

Читайте також: Скалецька про готовність України до коронавірусу, паніку і керування МОЗом із Нових Санжар

«Ми мамо забезпеченість апаратами для штучної ентиляції легенів 0,63 на ліжко. Це доволі високий показник, і, в принципі, відслідковуючи кількість ускладнень і реанімаційних заходів, які надаються хворим на коронавірусну інцфекцію по світу, ми маємо близько 90 тисяч зареєстрованих випадків – ми можемо сказати, що обладнання достатньо, щоб забезпечити вчасне надання медичної допомоги», – запевив він.

Ляшко також повідомив, що у Києві перевіряють на коронавірус трьох іноземних громадян, а у Червінцях – людину, яка повернулась з Італії.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

Your browser doesn’t support HTML5

Сутички в Нових Санжарах: палаючі шини та розбиті вікна автобусів – відео

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців зазнали травм. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.

Випадки інфікування коронавірусом COVID-19 виявили у щонайменше 63 країнах.​

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.