У Москві продовжили обмеження через COVID-19, закривають фан-зони до Євро-2020

Влада заявляє, що штам коронавірусу «Дельта», поширений в Індії, призвів до спалаху в Росії

Мер столиці Росії Москви Сергій Собянін оголосив про продовження обмежень, пов’язаних із черговим спалахом COVID-19 і запроваджених цього тижня, до 29 червня.

Собянін також оголосив про закриття фан-зони до Євро-2020 і заборону збиратися на масові події групами в понад тисячу людей.

«Ми всіх попереджали. Будь ласка, на стадіонах, у великих концертних залах будьте акуратніші, дотримуйтеся вимог. І що? На танцполах натовпи радісних людей. Я не хотів цього робити, але доведеться. З сьогоднішнього дня обмежимо розважальні заходи максимум 1000 людьми. Це означає , що театри і кіно зможуть працювати. А масові видовищні заходи ми на час зупинимо. Танцполи і фан-зони для вболівальників теж доведеться закрити», – написав мер Москви у своєму блозі.

Організаціям громадського харчування заборонено працювати з 23:00 до 6:00, закриті дитячі ігрові й спортивні майданчики, фудкорти і зоопарки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Яку небезпеку несе штам коронавірусу «Дельта», який нині поширений у Росії?

Від 19 по 29 червня в Москві у рамках експерименту відкриють ресторани і кафе, «вільні від коронавірусної інфекції», які в тому числі зможуть працювати в нічний час.

У такі заклади зможуть ходити тільки люди, у яких є сертифікат про те, що вони вакциновані. У заклади будуть пускати по QR-коду. Експеримент проведуть «у півтора-двох десятках ресторанів».

Режим неробочих днів, оголошений з 12 по 20 червня на тлі погіршення ситуації з коронавірусом у Москві, завершиться 21 червня.

17 червня Собянін попередив про «тимчасові, але жорсткі обмеження» через зростання захворюваності на COVID-19. Мер Москви зазначав, що до ранку 18 червня в місті можуть за добу виявити коронавірусну інфекцію в рекордних дев’яти тисяч осіб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: в Петербурзі услід за Москвою запроваджують обмеження через COVID-19

Влада Москви розглядає можливість запровадження нового локдауну, але рішення поки що не ухвалили, писав Forbes із посиланням на джерела, близькі до мерії. За повідомленням, влада обговорює локдаун з 20 червня для невакцинованих, проте точне рішення будуть ухвалювати, виходячи зі статистики по хворих на COVID-19, розмови з представниками бізнесу і статистики по вакцинації проти COVID-19.

16 червня влада Москви і Підмосков’я зобов’язала вакцинувати не менше ніж 60% працівників сфер послуг, освіти, транспорту, житлово-комунального господарства, а також державних службовців.

Влада заявляє, що штам коронавірусу «Дельта», поширений в Індії, призвів до спалаху в Росії.

Як вважають, цей штам швидше поширюється, і, за деякими даними, призводить до більшого числа шпиталізацій.

У Росії, за офіційними даними, загалом виявили понад 5,2 мільйони випадків коронавірусної інфекції, близько 128 тисяч людей померли. Справжнє число захворілих і померлих вважають значно вищим.