МОН: видавництво передрукує підручник із некоректною мапою України

МОН додає, що в електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти опублікований підручник із виправленою піктограмою мапи України разом із Кримом

Видавництво, яке випустило підручники з мапою України без Криму, передрукує його власним коштом, повідомило Міністерство освіти і науки увечері 9 вересня.

«Видавництво «Літера ЛТД» зобов’язалося передрукувати за власний кошт підручники з української мови для 7 класу з некоректною мапою України. Наклад підручників відкликають зі шкіл, передрукують і наново доставлять у школи», – йдеться в повідомленні.

МОН додає, що в електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти опублікований підручник із виправленою піктограмою мапи України разом із Кримом.

Читайте також: «Змушували мити підлогу вишиванками»: новий навчальний рік в окупації

Як додали в міністерстві, видавництво та автори підручника пояснили помилку недоглядом під час підготовки підручника до друку:

«Зображення на фотостоці мало два шари – мапу України та Криму окремо. Через помилку під час верстки в підручник потрапив тільки один шар зображення – мапа України без півострова»,

Видавництво «Літера ЛТД» напередодні принесло вибачення за неправильну мапу в своєму підручнику з української мови для 7 класу, пояснивши її технічною помилкою дизайнера і недоглядом редакції. У компанії повідомили про звільнення головного дизайнера та догани всім причетним до випуску книги.

Днями журналістка Тетяна Гонченко в своєму телеграм-каналі привернула увагу до мапи України без Криму в художньому оформленні підручника з української мови. В електронній версії, на яку оприлюднила посилання Гонченко, зображення вже виправлене.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повернення до шкіл, бомбосховища та канікули: що варто знати про навчальний рік 2024/25