США розширили санкції проти тих, хто фінансує «Хамас»

До списку санкцій потрапили чотири фізичні особи та одна організація, яка, за твердженням Мінфіну США, під прикриттям благодійності збирає кошти для «Хамасу».

Міністерство фінансів США розширило санкції проти джерел фінансування радикального угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США та Євросоюзі. До списку санкцій потрапили чотири фізичні особи та одна організація, яка під прикриттям благодійності збирає кошти для «Хамасу».

Як зазначає пресслужба Мінфіну, під санкції підпав один із найбільш значущих донаторів «Хамасу» Хамід Абдулла Хуссейн аль Ахмар – громадянин Ємену, який живе в Туреччині. Цьому бізнесмену належать дев’ять компаній у Ємені, Туреччині, Лівані та Чехії. Вони також включені до списку санкцій.

Аль-Ахмар фігурує як один із ключових учасників в « »інвестиційному портфоліо» «Хамасу», за допомогою якого угруповання отримало активи вартістю понад 500 мільйонів доларів. З 2013 року Аль-Ахмар також очолює ліванський «Міжнародний фонд аль-Кудс», який під виглядом благодійності фінансує «Хамас», стверджує американський Мінфін.

Також у санкційні списки включили троє людей, які живуть у Європі та є фінансовими емісарами «Хамасу» у країнах ЄС: Мохаммад Ханнун в Італії, Маджид аль-Зеєр у Німеччині та Адель Дагман в Австрії.

Міністерство фінансів США зазначає, що «Хамас» та його союзники збирають фінансування нібито для гуманітарної допомоги мирним палестинцям, але насправді кошти йдуть на підтримку військового крила «Хамасу». Транзакції часто проводяться через неліцензовані банки – такі, як також включений до списків санкцій банк «Аль-Інтадж».

Читайте також: Війна Ізраїлю проти «Хамасу» у Секторі Гази: статистика

Рішення Мінфіну прийнято у річницю нападу «Хамасу» на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, коли загинули понад 1200 ізраїльтян, включаючи жінок, дітей та старих людей, і близько 250 було викрадено. 97 із них, як і раніше, залишаються в заручниках у секторі Гази, про частину відомо, що їх убито.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Ізраїлі вшановують пам’ять жертв масштабної атаки «Хамасу» на країну рік тому