Через обстріли і технологічні причини є знеструмлення у 7 областях – Міненерго

Через російські обстріли і технологічні причини зафіксовані знеструмлення споживачів у семи областях

Через російські обстріли і технологічні причини зафіксовані знеструмлення споживачів у семи областях, йдеться в повідомленні Міністерства енергетики України.

За даними відомства, ситуація станом на 7 липня по областях України наступна:

  • У Сумській області енергетики заживили понад 100 тисяч абонентів у 348 населених пунктах, які минулої доби знеструмлювалися через атаку армії РФ на енергооб’єкт. Внаслідок обстрілів залишаються без світла 3947 абонентів у 59 населених пунктах.
  • У Донецькій області через російські обстріли минулої доби були знеструмлені 8,1 тисячі абонентів у шести населених пунктах. Енергетики заживили 14,7 тисячі абонентів у 11 населених пунктах. На ранок залишаються без напруги 123 населених пункти, загалом – 79,4 тисячі абонентів.
  • У Запорізькій області з технологічних причин вимикалися 2082 точки обліку. Через бойові дії знеструмлювалися 40 абонентів. На ранок усі споживачі заживлені. Через бойові залишається без електропостачання 3731 абонент у 51 населеному пункті.
  • В одному з населених пунктів Коломийського району Івано-Франківської області з технологічних причин припинялося газопостачання 103 споживачів. Після обслуговування обладнання газопостачання було відновлене.
  • У Кіровоградській області на ранок з технологічних причин залишаються знеструмленими 288 абонентів.
  • У Харківській області вночі внаслідок бойових дій були знеструмлені 1449 абонентів, тривають відновлювальні роботи. Загалом знеструмлені 38,8 тисячі абонентів.
  • У Херсонській області після вечірніх та нічних обстрілів залишилися без світла 2387 абонентів у 5 населених пунктах. Загалом в області без електропостачання залишаються 28,2 тисячі абонентів у 50 населених пунктах.
  • У Херсоні залишаються знеструмленими через бойові дії 2686 точок обліку.
  • У Черкасах вчора внаслідок пожежі у багатоквартирному будинку загинули двоє дорослих і 2-річна дитина. Причини пожежі встановлюються. Припинене газопостачання 4 споживачам. Газовики обстежили приміщення та встановили, що газові прилади не пошкоджені.
  • У Чернігівській області внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 1540 абонентів у 26 населених пунктах.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Укренерго»: в системі зберігається значний дефіцит, планується імпорт електроенергії з 5 країн

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла через комбіновані цілеспрямовані атаки РФ на українську енергосистему. Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Плани Росії із перезапуску Запорізької АЕС: що вже відомо і яких наслідків очікувати?