Кличко: наземний громадський транспорт у Києві відновить роботу 23 травня, метро – 25-го

«Хочу підкреслити: всі заплановані послаблення будуть запроваджені та діятимуть, якщо не погіршиться ситуація з розповсюдженням вірусу», – наголосив Кличко

Від 23 травня в Києві в звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт, а з 25 травня – метрополітен, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

«Як бачите, вірус не відступає. І дуже важливо, наскільки всі будуть дотримуватися правил. Особливо, коли ми послаблюємо обмеження. Тому не втомлюся звертатися до киян: не нехтуйте своєю безпекою, своїм здоров’ям та здоров’ям людей, які поруч», – сказав Кличко 21 травня під час онлайн-брифінгу.

Крім того, за його словами, з 23 травня розпочнуть роботу магазини площею до 1000 квадратних метрів, відкриються спортивні й дитячі майданчики у парках, скверах, на прибудинкових територіях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряд встановив адаптивний карантин до 22 червня

Від 25 травня, крім метро, також відкриються промислові ринки та сільськогосподарські ярмарки.

«Рішення щодо дати відкриття великих торгових центрів ми ухвалимо окремо. Після того, як метро відновить роботу», – зазначив мер Києва.

Із 1 червня в столиці розпочнуть працювати:

  • дитячі садочки і школи для випускників 11-х класів, що складатимуть ЗНО;
  • заклади професійно-технічної і вищої освіти для випускників та абітурієнтів;
  • відновлять роботу дитячо-юнацькі спортивні школи, спорткомплекси, спорзали та фітнес-центри (без роботи басейнів);
  • відкриють зони відпочинку та пляжі біля водойм.

«Хочу підкреслити: всі заплановані послаблення будуть запроваджені та діятимуть, якщо не погіршиться ситуація з розповсюдженням вірусу. Тому все залежатиме від того, наскільки кияни свідомо поставляться до елементарних, але таких необхідних заходів безпеки. Бо послаблення обмежень – це не ігнорування вірусу! А розуміння того, що його треба взяти під контроль і навчитися жити дещо в інших реаліях», – наголосив Кличко.

20 травня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про перехід до другого етапу послаблення карантину з 22 травня.