Мер Парижа влаштувала прийом для українських олімпійців – на знак солідарності під час війни

Мер Парижа Анн Ідальго під час візиту до Києва, архівне фото, 2023 рік

Мер Парижа Анн Ідальго 1 серпня на знак солідарності провела прийом для українських олімпійців і нагородила їх Великою медаллю Вермейля, найвищою відзнакою французької столиці.

«Я можу уявити сьогодні і ваш сум, і вашу гордість. Сум усвідомлювати, що твоя країна все ще зазнає нападів і війни, що багато твоїх друзів, родичів перебувають на передовій і воюють», – сказала Анн Ідальго.

Від усіх українських спортсменів медаль отримали українська веслувальниця Анастасія Коженкова та стрибун у воду Олексій Середа, які вже завершили свої олімпійські виступи.

Прийом розпочався з хвилини мовчання – на вшанування загиблих у війні з Росією. Над сценою висів екран із фотографіями тренерів і спортсменів, які загинули за останні два роки. Їх назвали «небесною командою».

Під час свого останнього візиту в Україну Анн Ідальго сказала, що у французькій столиці українських спортсменів зустрічатимуть як героїв. «І для мене дуже приємно і дуже емоційно було побачити, що французи, парижани під час церемонії відкриття вшановують українських спортсменів», – сказала очільниця Парижа.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ідальго відкрила в Парижі Київський сквер на знак «підтримки парижан українському народу»