Прем’єрка Італії цього тижня відвідає Китай

Під час поїздки Мелоні, як очікується, будуть підписані двосторонні угоди

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні відвідає Китай з 26 по 31 липня, повідомила Reuters особа, яка бере участь у плануванні.

Очікується, що Мелоні, яка вважає китайські інвестиції способом стимулювання економічного зростання Італії, зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном і прем’єр-міністром Лі Цяном.

Італійський виробник шин Pirelli, енергетична група ENI, оборонна група Leonardo, виробники вина та кілька італійських модних груп, включаючи Dolce & Gabbana, є серед компаній, запрошених на італійсько-китайський бізнес-форум, який відбудеться в Пекіні в неділю та понеділок під час візиту Мелоні.

Під час поїздки Мелоні, як очікується, будуть підписані двосторонні торговельні та промислові угоди, повідомило інше джерело, близьке до планування, не надавши подробиць.

У 2019 році Італія стала єдиною країною G7, яка приєдналася до торговельного та інфраструктурного проєкту Китаю, відомого як Ініціатива «Один пояс, один шлях» (BRI), але вийшла з нього минулого року під тиском США через занепокоєння щодо економічного впливу Пекіна.

Раніше цього місяця міністерство промисловості Китаю заявило, що воно готове сприяти практичному співробітництву з Італією в таких сферах, як автомобілебудування, суднобудування.

Очікується, що під час візиту Мелоні також порушить питання про надлишок китайського виробництва та підтримку Китаєм Росії у війні Москви з Україною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: За лаштунками візиту. Чи може китайсько-російське партнерство пережити Сі та Путіна