Прем’єр Британії веде переговори в Брюсселі щодо Brexit

Зустріч відбувається за кілька днів до саміту ЄС 25 листопада, на якому мають узгодити остаточну угоду про вихід Британії з Євросоюзу

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей ввечері 21 листопада обговорює Brexit із головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі.

Зустріч відбувається за кілька днів до саміту ЄС 25 листопада, на якому мають узгодити остаточну угоду про вихід Британії з Євросоюзу, і трохи більше ніж за чотири місяці до запланованого терміну виходу Британії.

Сторони мають узгодити кілька питань, зокрема, те, яким буде доступ Великої Британії до ринку ЄС і доступ до британських вод для човнів ЄС.

14 листопада після 5-годинних консультацій у Лондоні прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомила, що її кабінет схвалив проект угоди про вихід країни з Євросоюзу.

Через деталі угоди щодо Brexit Мей зіткнулася з критикою у своїй Консервативній партії. Опозиційна Лейбористська партія заявила, що буде протистояти будь-якій угоді, яка не зберігає «ті самі» економічні вигоди з ЄС, які Велика Британія має на даний час.

Your browser doesn’t support HTML5

«Ні поверненню» для Великої Британії, бо прем’єр Мей запускає «Брекзит» (відео)

Голова Європейської ради Дональд Туск припустив, що угоду Лондон і Брюссель можуть ухвалити 25 листопада.

Запланований термін виходу з Євросоюзу – 29 березня 2019 року.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​