У Міноборони України розповіли про наслідки вибуху в окупованій Макіївці

За словами Ганни Маляр, було влучання у склад, де зберігалися артснаряди і ракети для «Градів»

У Міністерстві оборони України заявили, що в окупованій Макіївці в результаті удару знищений російський «великий склад», де зберігалися артснаряди і ракети для «Градів». Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Вже можу розповісти більше про влучання в Макіївці. Це яскравий приклад ефективної роботи українських артилеристів, які завдали вогневого ураження, та аеророзвідників, котрі корегували удар. Знищено справді великий склад, де зберігалася значна кількість артилерійських снарядів та ракет для РСЗВ БМ-21 «ГРАД», – написала вона у телеграмі.

За її даними, за минулу добу українські війська знищили 6 російських складів боєприпасів на одному лише Таврійському напрямку.

«Це наша відповідь на лобові штурми ворога. Ми завдаємо ефективних, болючих точкових ударів, знекровлюємо окупанта, для якого нестача боєприпасів та пального раніше чи пізніше стане фатальною. В сучасній війні логістичні цілі є ключовими», – додала Маляр.

Днями повідомлялося про вибухи в окупованій з 2014 року Макіївці. В телеграм-каналах з'явилося відео, на якому видно ураження складу боєприпасів.

Журналісти проекту Радіо Свобода – Донбас Реалії – ідентифікували місце вибуху складу БК в окупованому місті.

З липня Ганна Маляр повідомляла, що за попередній тиждень українські військові знищили майже 20 російських складів боєприпасів.